אנו מתכבדים היום, במלאת ל"ז שנים לחיל-האוויר, בהנחת אבן פינה במוזיאון חיל-האוויר בבסיס חצרים
אנו חדורי אמונה כי מפעל רב חשיבות זה, יתרום להעמקת והשרשת מורשת חיל-האוויר בארץ ובתפוצות לדור זה ולבאים אחריו"-מתוך מגילת אבן הפינה למוזיאון חיל-האוויר, 16 ביולי 1985
הדינמיקה ברורה וטבעית: בבוא היום יפרשו גם מטוסי הקרב החדישים ביותר כיום לטובת מטוסים הנמצאים כרגע, כנראה, רק על שולחן השרטוטים...
קצב האירועים המהיר במזרח התיכון ומרוץ החימוש המואץ בו היתה נתונה ישראל, לא אפשרו לחיל-האוויר להקדיש את מלוא תשומת הלב והמשאבים הדרושים לשימור אותם כלי טיס ותיקים אשר זה עתה יצאו משירות. רבים מכלי הטיס הפורשים נותרו זנוחים בבסיסי החיל, חלקם אף פורקו לגרוטאות ונכחדו - אחרים שימשו להכשרת טכנאים בבתי-ספר מקצועיים ברחבי הארץ.
במרוצת השנים נעשו בחיל-האוויר ומחוצה לו מספר ניסיונות לשנות את המצב. כך הוקם בשנת 1957 בעיר רמת-גן "בית עמנואל", על שמו של הטייס עמנואל רוטשטיין ז"ל שנפל במלחמת העצמאות. מוסד זה אשר הוקם ביוזמת חיל-האוויר, עיריית רמת-גן ומשפחתו של רוטשטיין, הוגדר רשמית כמוזיאון חיל-האוויר, והוצגו בו, בין היתר, חלקי מטוס ספיטפייר, מכשירי מכ"ם היסטוריים ושרידי מטוס אוסטר שרוף ממלחמת העצמאות. אולם, במשך השנים השתנה ייעודו של הבית, שהוסב למרכז קהילתי עירוני.
אחד מבכירי החיל הראשונים אשר פעלו למען שימור המטוסים ההיסטוריים, היה תא"ל זוריק לב ז"ל. בעת היותו מפקד בסיס רמת-דוד, בתחילת שנות ה-70', הציל מספר מטוסי עבר על-ידי כך שהציב אותם באחד המוסכים בבסיסו, שזכה לשם "פינת המטוסים ההיסטוריים".
פינות שכאלו הוקמו גם בבסיסי החיל בחצור ובחיפה, ביוזמה מקומית, ולאו דווקא כלל חילית. גישה זו החלה להשתנות עם מינויו של תא"ל (מיל') יעקב טרנר למפקד בסיס חצרים בשנת 1977. תא"ל (מיל') טרנר העמיד לעצמו למטרה לקבץ את שארית מטוסי העבר הפזורים ברחבי הארץ לבסיס חצרים, ולהקים מוזיאון לחיל-האוויר. מלאכת האיסוף נמשכה שנים רבות שבמהלכן קובצו המטוסים והועמדו בתוך הבסיס. מפאת הימצאות המוזיאון בתוך בסיס צבאי, לא התאפשרה אליו גישה לאזרחים. לפיכך, הוחלט לפתח תוכנית אב ובה הוגדר איזור סמוך לגדר המזרחית של הבסיס אשר יוכל לשמש את המוזיאון. בשנת 1982 הועברו המטוסים מתוך הבסיס אל אתר זה. ב-20 ביוני 1991 נפתח מוזיאון חיל-האוויר באופן רשמי לקהל הרחב. מטרתו העיקרית הינה להוות מרכז לאומי שתפקידו לשמר את מורשת חיל-האוויר, לחקור אותה, להציג אותה, ולהנחיל אותה לציבור בישראל ככלל, ולדורות הבאים של לוחמי וחיילי חיל-האוויר בפרט. זאת, על-מנת לקרב אותם לחיל ולמורשתו, תוך יצירת זיקה ויחסי גומלין.למיקומו של המוזיאון בסמוך לבסיס חצרים מספר יתרונות, ביניהם מזג אוויר יבש התורם לשימור המטוסים, פוטנציאל השטח הרחב, קשר תחזוקתי לבסיס וקרבה למסלולי הטיסה שלו, וכן תרומה מיוחדת לפיתוח התיירות בנגב וקרבה לבית הספר לטיסה המאפשרת לגדל את פרחי הטיס ואת השוחרים על ברכי מורשת החיל.
בנוסף יש פרסום הכולל תמונות ,תיעוד, וידיעות מעניינות על המוזיאון וחיל האוויר.
https://www.facebook.com/IsraelAirForce.Museum/?ref=settingsלמזויאון חיל האוויר גם אינסטגרם אשר מפרסם תמונות ,תיעוד, וידיעות מעניינות על המוזיאון וחיל האוויר.
http://instagram.com/iaf_museumהדרכות המוזיאון כוללות את כל מורשת החייל וישנם מספר מסלולי הדרכה בין 120 כלי הטיס המוצגים במוזיאון.
מחכים לכם במוזיאון חיל האוויר!מפת אתרמאמריםבקשות לרישויהעסקת נוערחוזר מנכ"לכבאות והצלהמשטרת ישראלמגן דוד אדוםחדשות ועדכוניםלוח דרושים בטיחות וביטחוןאישור בגיר 18פרטיות ילדיםהפעלות חינימיותכחול לבן free_pikארגון הקייטנות של ישראלרישוי קייטנותקייטנה על גלגליםקייטנת גלישה תל אביבקייטנות בירושליםסמארט סקולקייטנת אוניברסיטת תל אביבפעילויות לילדים בחופש הגדולמחנה קיץ בישראלפעילויות לקייטנהפעילויות לילדים בקיץהסוכנות היהודית מחנות קיץפעילות קיץ לילדיםרעיונות לקייטנהקייטנה דיגיטלית משרד החינוךקייטנת סוסיםרישום לקייטנותקייטנות פסח
הר חוצבים, קרית המדע 5, י-ם | משרדים : 02-6500080 | israel@kayt.co.il
© כל הזכויות שמורות ל"קייט ופנאי" וארגון הקייטנות של ישראל. חל"צ 515681435 (מלכ"ר)
need js